As sweet as it gets

Doe de No Sugar Challenge!

Je staat er misschien niet bij stil, maar we krijgen tegenwoordig veel meer suiker binnen dan een halve eeuw geleden. Ging het 50 jaar geleden om 1 kilo suiker per persoon per jaar, nu zitten we op zo’n 50 kilo! Het is een goedkoop product en wordt overal maar ingestopt. Suiker wordt door je brein gezien als iets positiefs, waardoor je er steeds meer van gaat innemen.

80% van de Nederlanders krijgt te veel suiker binnen. Is dat een probleem? Ja, want een teveel aan suiker kan problemen opleveren voor je lichaam, zoals overgewicht en diabetes. Maar het kan ook zorgen voor een disbalans in je darmflora, wat weer andere klachten kan opleveren, zoals een schimmelinfectie of een verstoring van je immuunsysteem. Een teveel aan suiker kan daarnaast zorgen voor een overstimulatie van neurotransmitters, waardoor je bijvoorbeeld nerveus of labiel kunt worden.

Leefstijlverandering

Wat kun je doen om niet te veel suiker binnen te krijgen en om klachten aan te pakken? Een leefstijlverandering door middel van de No Sugar Challenge! Na een intake ga je thuis verschillende opdrachten uitvoeren, waarmee je afbouwt richting een maand waarin je geen suiker binnenkrijgt. Ook krijg je adviezen en tips om te leren hoe je kunt omgaan met suiker bevattende producten, en je krijgt  6 weken elke week een werkboek met menu’s mee, om het je gemakkelijker te maken. Verder kun je rekenen op begeleiding en steun via een besloten FaceBook groep. Aan het eind van de Challenge heb je geleerd om bewuster om te gaan met suiker. De No Sugar Challenge kan worden gecombineerd met een rustige yoga-vorm, eventueel onverwarmd, om zo het lichaam te helpen te detoxen

Deel dit bericht